miércoles, 30 de mayo de 2007

Video

Marte y Venus

http://www.colombiaaprende.edu.co/html/mediateca/1607/article-75920.html

Video escolar realizado por estudiantes del I.E.D Tomás Rueda Vargas de Bogotá (Colombia), sobre la Tolerancia y el Respeto como condiciones para la Paz. Duración: 3:43

Resum: Es tracta d'un video en el que es veu una baralla entre dos noies que a la fi acaba amb una d'elles greument ferida i traslladada a l'hospital. El vídeo contiua amb una succeció d'images en les que es pot vore a les agresores quan acudixen al centre hospitalari a vore a l'agredida. Les llàgrimes brollen del ulls de la principal culpable. El vídeo finalitza amb l'article constitucional colombià al que s'assevera que la pau es un deber i una obligació.

Comentari: Com ja es comenta a la ficha tècnica, es tracta d'una producció feta amb el vídeo y de qualsevol mitjà audiovisual, un recurs tecnològic que pot ser de gran utilitat en termes educatius. En aquest cas p per a potenciar la pau i el respecte com a continguts transversals de qualsevol currículum.
Existeixen un gran nombre de possibilitats pedagògiques derivades de l'ús del vídeo:
La video-lliçò: És un programa en el que s'exposen un continguts de forma sistematitzada i exhaustiva. Seria com una classe magistral, pero impartida a través del vídeo. O el video-recolzament que és un conjunt d'images que servixen per a ilustrar el discurs verbal del professor.
Destaquen també els tallers de video que resulten ser una de les activitats més creatives que poden realitzar-se amb la tecnologia del video.
A la fi, un gran nombre de possibilitats pedagògiques que han quedat una mica de banda però que cal tenir en compte per a treballar en l'aula.

No hay comentarios: